Excite

Reis naar Corsica

Corsica heeft behalve Frankrijk in het klein nog een andere bijnaam, die even treffend is. Ile de Beauté, oftewel eiland van de schoonheid, is zo passend omdat Corsica even divers als mooi is. Op elk deel van het eiland is er wel iets moois en indrukwekkends te bewonderen. Niet voor niets staan sommige gebieden op Corsica op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Begin je bezoek aan Corsica met een rondreis langs de vriendelijke dorpjes op de vele berghellingen. Tussendoor kun je je vergapen aan de indrukwekkende bossen en prachtige watervallen die Corsica rijk is. Midden op het eiland vind je bergen die doen denken aan de Alpen. Aan de oostkust tenslotte vind je de paradijselijke stranden van Corsica.

De stranden van Corsica hebben behalve een sprookjesachtige uitstraling ook meer te bieden. Zo kun je heerlijk zwemmen, snorkelen, zeilen en duiken. Wil je gewoon lekker zonnen, dan kan dat uiteraard ook prima. Je zult wel merken dat je vaak om je heen kijkt om te genieten van hoe mooi het allemaal is – en dat is toch precies wat je verwacht van een topvakantie.

Aangezien Corsica een eiland is, kun je er onder andere met de veerdiensten komen. Wil je met de boot, zorg dan dat je vooraf weet waar de bootreis aan moet voldoen. Wil je langer reizen over land of juist op zee een langere tocht maken? Verder zijn er nacht- en dagboten en kun je vanaf Frankrijk of Italië naar Corsica varen. Ook is het mogelijk om te vliegen naar Corsica. Dit is iets minder avontuurlijk, maar wel een stuk sneller. Maak dus de keuze die bij je past en geniet straks van Corsica!

Afbeelding: Flickr, Paul-in-London

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020