Excite

Reis naar Cyprus

Liefhebbers van mystiek kunnen op Cyprus nog iets heel bijzonders aan de kustlijn ontdekken. Hier werd volgens de legende Aphrodite geboren, de godin van de liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid. Zij rees uit de baren van de zee. Je hoeft dit overigens niet te geloven om te zien dat de wateren en stranden van Cyprus iets sprookjesachtigs over zich hebben.

Lekker eten? Ook dan zit je goed op Cyprus. De Turkse en Griekse keuken zijn alomvertegenwoordigd en het lekkerste vlees wordt geserveerd. Verder kent de Cypriotische cuisine invloeden uit Italië, Engeland en het Midden-Oosten. Bestel je een meze, dan kun je van tien tot twintig gerechten iets proeven. Zo weet je gelijk welk gerecht van Cyprus je het lekkerst vindt.

Ga je met kinderen naar Cyprus? Dan is de plaats Paphos een aanrader. Uitgaansgelegenheden vind je vooral in plaatsen als Ayia Napa en Limassol. Ben je in voor een wandelvakantie, dan is het westelijk gelegen Polis een aanrader. Ook in de Troödos-bergen kun je mooie wandelingen maken. Rust vind je meer in het binnenland van Cyprus.

Uit bovenstaande voorbeelden wordt al duidelijk dat Cyprus een zeer veelzijdige bestemming is met voor ieder wat wils. Of je nu met een vriendengroep, je hele familie, als stelletje of met de kinderen vakantie viert, Cyprus biedt je het juiste weer, goede stranden en de nodige activiteiten en culturele bezienswaardigheden. Kom ook naar Cyprus en ontdek het zelf!

Afbeelding: Flickr, Peter Fristedt

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020