Excite

Reis naar het Indonesische eiland Bali

Bali is een eiland in Indonesië. Het is één van de populairdere eilanden van het land en jaarlijks komen er veel toeristen. Bali is grotendeels vulkanisch. Sommige vulkanen zijn nog steeds actief, zoals bijvoorbeeld de Gunung Agung en de Gunung Batur dat vlakbij het Danau Batur meer ligt. De hoofdstad van het eiland is Denpasar. Andere steden zijn Sanur, Kuta, Lovina en Candi Dasa.

De stranden van Bali zijn erg mooi, zoals bijvoorbeeld Lovina, waar je dolfijnen kunt spotten. Ook de natuur is er zeer de moeite waard en je kunt er dan ook prachtige wandeltochten maken. De rijstvelden zijn erg sprekend en geven een heel bijzonder uiterlijk aan het eiland. Er zijn tevens heel erg veel monumenten te vinden, zoals allerlei verschillende tempels. Ga eens naar de Goa Gajah, wat ook wel Olifantsrots wordt genoemd, of de Goa Lawah, een heilige vleermuizengrot.

Denspasar is dus de hoofdstad van Bali. Vooral bekend bij de toeristen zijn de stranden van deze stad. Je kunt surfen op de witte stranden, of gewoon lekker zonnebaden. De meeste stranden zijn al volgebouwd met hotelcomplexen om de bezoekers de beste tijd te gunnen. Vlakbij de stad vind je de luchthaven Ngurah Rai International Airport.

Lekker eten kan ook heel goed in Denpasar. Er zijn diverse eetgelegenheden in de stad te vinden, waar je lokale, Indonesische gerechten kunt proberen. Ook zijn er verschillende tempels waar je als toerist een kijkje kunt nemen, mits je je aan de juiste kledingvoorschriften houdt. Ook zijn er in Denpasar verschillende verbindingen met andere plaatsen op het eiland Bali, zodat je makkelijk naar Bali kunt reizen.

Afbeelding: Flickr account adforce1

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021