Excite

Reis naar het Portugese Algarve

Algarve is een natuurgebied in Portugal. Het is het meest zuidelijke gebied van het land en zeer geliefd bij toeristen. Aan de oostkant wordt de Algarve begrensd door de rivier Rio Guadiana. De streek is ongeveer 5.000 vierkante kilometer.

Algarve heeft schitterende stranden waar je volledig kunt relaxen en ontspannen. Er zijn mooie rotsformaties en de Atlantische Oceaan biedt verkoeling op warme dagen. Natuurlijk zijn er veel hotels bij de kust, waar je van alle gemakken bent voorzien. Je hebt ruime keuze en veel hotels zijn op loopafstand van het strand te vinden. Ga naar steden als Lagos, Guia en Faro. Of maak een wandeling door het gebied. Een fietstocht kan natuurlijk ook.

Er zijn ook interessante bezienswaardigheden in Algarve. Zo kun je bijvoorbeeld naar de bergen van Monchique. Hier vind je kristalhelder water en je kunt Russische badplaats bezoeken en heerlijk genieten. Ook leuk is Zoo-Marine. Dit is een themapark met zeezoogdieren. Je kunt er zwemmen met dolfijnen en shows bekijken.

Wil je eens reizen naar Algarve? Je kunt dan een vliegticket boeken of er met de auto heengaan. Houd er wel rekening mee dat het met het vliegtuig een stuk sneller is. Ook kun je een hotel boeken. Op internet kun je hotels met elkaar vergelijken en zo een hotel vinden dat bij je past. Ook vliegtickets kun je online kopen.

Afbeelding: Flickr account pepemartin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020