Excite

Reis naar Venezuela: bezienswaardigheden in de natuur

Venezuela is met zijn vele natuurparken en gevarieerde landschappen één van de meest onweerstaanbare reisbestemmingen van Zuid-Amerika. Uitgestrekte junglegebieden, donkere nevelwouden, spectaculaire tafelbergen, enorme watervallen en heerlijke stranden: Venezuela heeft het allemaal.

De natuur van Venezuela bestaat vooral uit bergen. De grootste bergketen van Venezuela is de Sierra Nevada de Merida, die zich uitstrekt van de Colombiaanse grens tot de kust van Venezuela. De Pico Bolivar is de hoogste berg (5007 meter) van deze keten, maar de natuur in het hele gebied vormt een uitdaging voor wandelaars en bergbeklimmers.

Bij de Pico Espejo vind je de hoogste en langste kabelbaan ter wereld. Verder is er het Nationaal Park Henry Pittier, één van de beste gebieden om bijzondere vogels te spotten: bijna 600 vogelsoorten werden hier geregistreerd.

Het sinds 1962 beschermde nationale park Canaima, in het oosten van Venezuela, kenmerkt zich vooral door imposante tafelbergen, maar de hoofdattractie is zonder twijfel de Angel Falls. Het is de hoogste waterval ter wereld: het water stort er van een hoogte van 978 meter in 14 seconden naar beneden. Het is zonder twijfel een van 's werelds mooiste watervallen, gelegen in een prachtig natuurpark met vele wilde dieren (zoals de jaguar).

De Orinocodelta, in het oosten van Venezuela, is een van de meest ongerepte moerasgebieden ter wereld en toont een ongeëvenaard aantal dieren: rivierdolfijnen, ara’s en papegaaien, agoeti’s en paca’s laten zich hier in grote mate zien. Verscheidene opties zijn mogelijk om de tropische graslandvlakte, de Llanos, in te trekken, maar het leukste is om er een meerdaagse trip van te maken zodat je tijd genoeg hebt om alle bijzondere dieren hier te spotten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker David Kjelkerud

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021