Excite

Koop je reiskoffers in de aanbieding

De reis is geboekt, je weet alles over je vakantiebestemming en nu is het tijd om je voor te bereiden op de reis. Tijd om al je spullen in te pakken in je reiskoffer dus. Het loont zeker de moeite om je reiskoffers in aanbieding te kopen, dat bespaart je vaak veel geld, alleen moet je ze nog vinden natuurlijk!

Een goede koffer kiezen

Er zijn verschillende soorten koffers te koop, afhankelijk voor wat je ze nodig hebt. Zo zijn er koffers van hard plastic, polypropyleen of stof. Stoffen koffers zijn wat rekbaarder maar toch nog stevig genoeg om je spullen te beschermen. Het nadeel is wel dat ze snel opengebroken of opengesneden kunnen worden.

Polypropyleen, langs de andere kant, is wel stevig, en bovendien licht en van goede kwaliteit. Dit zijn erg degelijke reiskoffers die ook goed beveiligd zijn. Vaak zit er een cijferslot op waarvan je de code zelf kan instellen met daarbij nog twee zijsloten die met een sleutel afgesloten worden.

Formaten

Koffers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Gebruik een kleine koffer van 50 cm hoog voor je handbagage. Dat is ook het formaat dat budgetmaatschappijen, zoals Ryanair, vaak eisen van de reizigers. Welk formaat voor jou het meest geschikt is om nog mee te nemen naast je handbagage, hangt onder andere af van de duur van de reis en de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen.

Bekijk van tevoren hoeveel kilo je maximum mee mag nemen op het vliegtuig. In de meeste gevallen zal dat tussen de twintig en dertig kilo zijn. Als je een koffer van 80 cm vol pakt, is het lastig om het gewicht onder de twintig kilo te houden. In de meeste gevallen is een koffer van 60 cm voldoende voor de bagage van één persoon.

Bagagetips

  • Reis je met z'n tweeën? Dan is een goeie tip om de de bagage te verdelen over twee koffers in plaats van één, zoals veel koppels doen om te besparen. Mocht je reiskoffer zoek raken dan heb je in elk geval de helft van je spullen nog.
  • Als je koffer beschadigd raakt op de transportband, meld dat dan direct! Ga onmiddellijk met je koffer naar de servicebalie op de luchthaven. Je schade wordt dan meestal vergoed door je luchtvaartmaatschappij. Een andere mogelijkheid is dat je reisverzekering de schade vergoedt.
  • Meer plaats nodig in je koffer? Gebruik vacuümzakken voor je kleding waar veel lucht in zit. Dat bespaart ruimte!
  • Label al je bagage voor je op vakantie vertrekt, dit zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van je koffer. Met een label aan de binnenkant kun je altijd aantonen dat je de werkelijke eigenaar bent van de koffer indien de labels aan de buitenkant verdwenen zijn.

 

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021