Excite

Reistips San Francisco

De stad San Francisco ligt aan de westkust van de Verenigde Staten. Het is na Los Angeles, San Diego en San José de vierde stad van de staat Californië. Typerend voor San Francisco zijn de heuvels: de stad is gebouwd op maar liefst 43 heuvels.

Als je een reis naar San Francisco maakt, zijn er een aantal bezienswaardigheden die je niet mag overslaan, zoals de Golden Gate Bridge, Alcatraz, de Transamerica Pyramid en de kabeltrams. De eerste, de Golden Gate Bridge, is een grote hangbrug die het schiereiland waarop de stad ligt met het noorden verbindt. Je hebt de beroemde rode brug ongetwijfeld wel eens in een film gezien.

Ook bekend van de film is Alcatraz. Deze gevangenis op een eiland voor de kust van San Francisco huisde vroeger de grootste criminelen, en was bijzonder goed beveiligd. Het schijnt dat er nog nooit een gevangene levend uit Alcatraz is ontsnapt. Naar aanleiding van een ontsnappingspoging werd de film Escape from Alcatraz gemaakt. Nu vind je op het eiland een museum.

De Transamerica Pyramid is de hoogste wolkenkrabber van San Francisco. Het totale vloeroppervlakte van de toren is ruim 49 vierkante kilometer. De Pyramid is 260 meter hoog, en telt 48 verdiepingen, achttien liften, en niet minder dan 3678 ramen.

Met de kabeltrams, of cable cars, kun je op je gemak de stad verkennen. Wel zo handig, aangezien San Francisco vanwege de vele heuvels enorm glooiend is. De heuvels zijn zelfs te steil om er een normale tram te laten rijden. Een rit in een cable car moet je natuurlijk meemaken op je reis naar San Francisco!

Afbeelding: Flickr, gebruiker jay galvin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020