Excite

Reistips voor een topvakantie – deel 1

Als je een vakantie boekt, weet je natuurlijk nooit van tevoren precies wat je te wachten staat. Het belangrijkste is een geweldig leuke vakantie die je nooit meer zult vergeten. En hoewel je daarin maar een beperkte eigen invloed hebt, kunnen deze reistips je in ieder geval helpen om daar het maximale uit te halen!

Een leuke vakantie begint vaak bij het vliegveld. Tegenwoordig zijn de veiligheidseisen daar zo streng, dat je vakantie al kan eindigen voor deze daadwerkelijk begonnen is. Het is dus zaak goed voorbereid te zijn op wat er allemaal kan komen.

Dat betekent dat je in ieder geval je waterflesjes leeggooit voor je door de beveiliging gaat. Het is namelijk verboden om water mee door de douane te nemen. Als je daarop ‘betrapt’ wordt, zul je terplekke je flesje weg moeten gooien. Een leeg flesje meenemen mag wel. Daarna kun je het flesje bij de eerst volgende kraan weer vullen. Neem eventueel een vitaminetabletje mee om bijvoorbeeld wat sinaasappelsmaak aan je water te geven!

Denk ook goed na over je toiletspullen. Of beter nog: neem alleen mee wat je tijdens de eerste nacht echt niet kunt missen en koop de rest gewoon op de plek van bestemming. Niet alles mag zomaar door de douane en daarnaast zijn toiletspullen ook hartstikke zwaar. Niet meenemen heeft dus een aantal voordelen!

En ook niet onbelangrijk: let goed op waar je je vliegticket boekt: budgetmaatschappijen als Ryanair zijn heel voordelig als je een wat ongebruikelijke bestemming boekt, maar voor last minute vluchten op bekende routes kan een ticket hier juist weer duurder uitvallen.

Afbeelding: Flickr account aromano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020