Excite

Reizen naar Afrika: goedkoop?

Reizen naar Afrika: goedkoop?

Is reizen naar Afrika goedkoop? Wanneer je naar landen wilt als Zuid-Afrika en Kenia om de big 5 te spotten en vele safari's te maken, dan is het absoluut niet goedkoop. Maar landen in Noord-Afrika kunnen dan weer wel erg betaalbaar zijn. We denken hierbij meteen aan Egypte, Tunesië en Algerije. Hoewel deze landen voornamelijk bekend staan om de bekende all-in formules, kan je ook perfect een avontuurlijke reis plannen waarbij je niet per se in één hotel blijft.

Omwille van de onrusten in het voorjaar van 2011 in het noorden van Afrika, is reizen naar deze gebieden momenteel nog iets goedkoper dan normaal. Er is al lang geen negatief reisadvies meer naar deze landen en de veiligheid kan dan ook zeker worden gegarandeerd. Hét moment dus om een reis te plannen naar Noord-Afrika!

Egypte

Egypte heeft voor de toerist veel te bieden. Ontdek de piramides en oude tempels. Ook kun je een tocht maken op een kameel of naar de hoofdstad Caïro voor de vele gezellige markten. Of ga lekker naar het strand, geniet van de zon of ga duiken. De onderwaterwereld is er zeer de moeite waard. Een zogenaamde PADI cursus waarbij je in 4-5 dagen je duikbrevet haalt, kan je hier voor een scherpe prijs volgen bij erkende organisaties. Neem bijvoorbeeld een kijkje op divingworld.nl voor prijzen, locaties en andere details. Egypte is een land dat erg goedkoop kan zijn, maar waar ook ontzettend veel te beleven is. Cultuur en zon liefhebbers kunnen prima naar Egypte.

Tunesië

Ook Tunesië is een interessant land. Bezoek de hoofdstad Tunis, ga naar een markt en geniet van alles wat je om je heen ziet. Ook heeft Tunesië prachtige natuur. Zo heb je gebieden vol water, planten en interessante diersoorten. Ga bijvoorbeeld naar Garet Ichkeul, een nationaal park met veel bergmassief en waterbronnen. Hierdoor is het een uniek gebied.

Algerije

Algerije is ook een land in Afrika waar je goed heen kunt gaan voor een goedkope vakantie. Het ligt midden in de Sahara en heeft veel prachtige natuur. Ook de steden zijn erg de moeite waard, zoals hoofdstad Algiers, waar veel sfeervolle en gezellige markten te vinden zijn. Het eten is in Algerije niet erg duur en ook souvenirs kun je voor een lage prijs kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021