Excite

Reizen doe je met een reisverzekering

Voor je een reisverzekering af gaat sluiten, is het goed vast te stellen wat voor reiziger je bent. Hoe vaak ga je met vakantie? Als je misschien één of twee keer per jaar in het buitenland zit, loont een doorlopende reisverzekering namelijk niet zo. Als je daarbij nog een paar keer een weekendje weggaat (maakt niet uit waarheen, als er maar één overnachting bij zit), dan loont het al wel.

Ja, twee dagen weg telt ook al als een reis. Dat is iets wat niet veel mensen weten. Het is niet voor niets dat je ook met een weekendje weg een reis- en/of annuleringsverzekering kunt afsluiten. De meeste mensen die af en toe weggaan, zijn dus beter af met een doorlopende reisverzekering. Dat is namelijk een stuk goedkoper dan steeds een aparte verzekering afsluiten voor elke reis.

Als je binnen twee weken met vakantie gaat, kan het zijn dat je toch nog een aparte reisverzekering moet afsluiten. Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan het namelijk zijn dat het tot twee weken duurt om alles te verwerken. Dit betekent dat je reisverzekering niet altijd per direct ingaat. Let hier dus goed op en vraag ook aan de verzekeraar van je doorlopende reisverzekering vanaf wanneer deze verzekering precies actief is.

Heb je wat meer tijd tot je volgende reis, dan doe je er goed aan diverse aanbieders van doorlopende reisverzekeringen te vergelijken. Soms is de goedkoopste trouwens niet de beste optie. Kijk daarom altijd naar wat de verzekering dekt. Is je wintersport wel verzekerd? En je reis buiten Europa? Je weekendjes weg binnen Nederland? Kortom: goed opletten dus. Daarna reis je veilig en verzekerd naar je volgende bestemming.

Afbeelding: Excite.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020