Excite

Reizen door Denemarken met de auto

Omdat Denemarken op relatief korte afstand van Nederland, kun je gemakkelijk naar en door dit land reizen met de auto. In je eigen tempo kun je op deze manier het mooie Denemarken ontdekken.

Vanuit alle delen van Nederland rijd je met de auto binnen één dag naar Denemarken. Als je in Denemarken een auto wilt gaan huren, kun je ook eerst met het vliegtuig naar Billund, op het eiland Jutland, of naar de Deense hoofdstad Kopenhagen reizen.

Omdat Denemarken niet een erg groot is, kun je zelfs tijdens een korte autorondreis al behoorlijk veel van het land zien. Jutland, Funen en Seeland zijn de grootste Deense eilanden, en hebben allemaal veel verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast vind je er leuke dorpjes en steden, prachtige natuur, bijzondere attracties en kilometers lange zandstranden die ook voor kinderen heel geschikt zijn.

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je er natuurlijk voor kiezen om elke avond in een ander hotel te overnachten. Wil je graag een voordelige reis maken, dan is het ook erg leuk om te gaan kamperen. Als je zorgt voor lichte kampeerspullen, ben je maar weinig tijd kwijt aan het op- en afbouwen van je tent. Veel campings in Denemarken hebben overigens ook kampeerhutten: dan heb je het gemak van een huisje met de charme van een tent.

Over het wegennet in Denemarken hoef je je geen zorgen te maken: dat is uitstekend onderhouden. De afstanden zijn veelal kort, en de brandstofprijzen liggen zelfs iets lager dan in Nederland.

Afbeelding: Flickr, gebruiker amandabhslater

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020