Excite

Reizen door Normandië: voor iedereen wat wils

Normandië is onder vakantiegangers een van de populairste regio’s in Frankrijk. Het gebied is natuurlijk vooral bekend vanwege D-Day, maar je kunt er ook terecht voor prachtige natuur en culinaire specialiteiten als camembert en Calvados. Maak met de auto eens een reis door deze bijzondere streek. Op slechts 500 kilometer afstand van Utrecht is de rit naar Normandië heel goed te doen.

Ben je een strandmens? Kies dan voor een route langs de kust. Met maar liefst 600 kilometer kustlijn, van Tréport tot aan de Mont St Michel kun je hier je hart ophalen. De stranden zijn erg kindvriendelijk: in de zomer zijn er op bijna alle stranden strandwachten actief. Natuurlijk sla je de D-Day stranden niet over. Het is bijzonder indrukwekkend om die plaatsen, met hun imposante geschiedenis, te bezoeken.

Ook elders in Normandië proef je de rijke geschiedenis van de regio. Het barst er van de middeleeuwse vestingen, kerken, en historische plaatsen. Mooie landhuizen en oude boerderijen herinneren aan de rijkdom en weelde van vroeger.

Voor culinaire genieters is het leuk om de specialiteiten van Normandië te ontdekken. Een aanrader is het om de zogenaamde Route du Cidre te rijden, waarbij je langs de meeste producenten van Calvados komt. Liefhebbers van heerlijk eten kunnen in Normandië ontdekken hoe de kazen camembert en Livarot worden gemaakt. Maar ook de crepes in de regio zijn beroemd.

Voor elke reiziger heeft Normandië wel iets te bieden. Bepaal waar jij zin in hebt, stap in je auto en maak je op voor een prachtige reis.

Afbeelding: Flickr, gebruiker US Army Africa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020