Excite

Reizen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft werkelijk alles. Goudgele stranden, kilometerslange zandduinen, lieflijke baaien, ruige kusten, groene heuvels met schapen, dichtbegroeide regenwouden, besneeuwde alpen, ijzige gletsjers, geothermische gebieden met kokende modderpoelen en geisers, spiegelmeren, onstuimige rivieren, bruisende watervallen en een unieke flora en fauna. Daarmee is Nieuw-Zeeland een ideale reisbestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Avonturiers kunnen in Nieuw-Zeeland raften, abseilen, bungeejumpen, skydiven en nog veel meer. Het land is verder uitermate geschikt voor backpackers. Nieuw-Zeeland biedt goedkope accommodaties, een uitstekend openbaar vervoer en de mogelijkheid om het land liftend te bereizen. Laat altijd weten dat je een toerist bent, de lokale bevolking neemt namelijk graag toeristen mee.

Een specialist in vakanties naar Nieuw-Zeeland is Travel Essence. Deze organisatie biedt complete, bijzondere vakanties aan waarbij je het land en de cultuur echt meemaakt. Verder kun je hier kiezen voor een aantal bijzondere excursies. Je kunt walvissen en dolfijnen spotten. Bij de Maori's schuif je aan voor een traditionele maaltijd, gekookt onder de grond. In Milfordsound kun je meerdaagse trekkingen maken door een fjordenlandschap.

Je eigen reis samenstellen kan onder meer bij Nieuw Zeeland Online. Hierbij moet je niet denken aan standaard hotels, maar kleinschalige karakteristieke hotels en excursies in kleine groepjes. Geen massa dus.

Tot slot touren veel toeristen met de auto door Nieuw-Zeeland. Je kunt stoppen waar je wilt en in je eigen tempo rondreizen. Een camper geeft ook vrijheid, maar in mindere mate. Ondanks dat je wild mag kamperen in Nieuw-Zeeland, zijn er regels opgesteld waardoor je toch als snel op een camping overnacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Sids1

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020