Excite

Reizen in Toscane

Toscane is één van de populairste bestemmingen van Europa. Vanuit Nederland worden er busreizen, wandeltochten en fietsvakanties georganiseerd. Je kunt met de autoslaaptrein naar Bologna, daarna ben je binnen twee uur op de plaats van bestemming.

Toscane biedt een overdaad een oude cultuur die al begint bij de Etrusken, nog voor de Romeinen. De Etrusken waren een vrijheidslievend volk waar mannen en vrouwen gelijk waren.

De bekendste streek in Toscane is de Chiantistreek met zijn glooiende wijnhellingen, de karakteristieke rechte cipressen en de kleine weggetjes. Het gebied heeft echter nog veel meer natuurschoon te bieden.

In het noorden zijn er de bergen van de Alpi Apuane en de Orechiella. In het zuiden vind je de Crete. Deze kale, met hier en daar wat tarwevelden bedekte kleiheuvels, vormen het merkwaardigste landschap van Toscane. In het westen strekt Toscane zich uit langs de kust met het Parco naturelle della Maremma dat beschikt over de meest ongerepte natuur van Italië.

In de omgeving van Viareggio vind je mooie kiezel- en zandstranden die qua natuurschoon niet zoveel te bieden hebben, maar waar je heerlijk kunt luieren en zwemmen. Ook een heel karakteristiek beeld geeft de marmerindustrie in Carrara, die hier al eeuwen in bedrijf is. Het lijkt alsof de bergen altijd bedekt worden door een dikke laag sneeuw.

De ongeveer 300 marmergroeven in de heuvels rond Carrara stammen uit de Romeinse tijd en zijn daarmee de oudste in bedrijf zijnde industrieterreinen ter wereld. Het vlekkeloze witte marmer wordt al eeuwen door beeldhouwers gebruikt. Het marmer voor de David van Michelangelo komt hier bijvoorbeeld ook vandaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Toprural

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021