Excite

Reizen naar Afrika: Tanzania

Tanzania is gelegen in Afrika en grenst aan Congo-Kinshasa, Rwanda, Burundi, Uganda, Kenia, Mozambique, Malawi en Zambia. Ook ligt Tanzania voor een gedeelte aan de Indische Oceaan.

Dodoma is de hoofdstad van Tanzania. De stad is een handelscentrum en ook het centrum van de spoorwegen. Dar es Salaam is de voormalige hoofdstad van Tanzania, waar je verschillende culturen vindt en dus ook veel bezienswaardigheden. Op het eiland Zanzibar ligt ook de stad Zanzibar, met een groot historisch centrum. Er zijn veel paleizen en moskeeën te vinden.

Tanzania kent verschillende natuurgebieden, zoals het Mount Kilimanjaro National Park met daarin de hoogste berg van Afrika. Er is ook veel prachtige natuur in dit nationale park en komen er olifanten, buffels en neushoorns voor. Het beroemdste wildpark is het Serengeti National Park, waar je mooie safaritochten kunt maken. In Tanzania kun je ook op veel plekken goed snorkelen en duiken. Het is tevens mogelijk om met dolfijnen te zwemmen.

Het is aan te raden om tijdens je reis in Tanzania netjes gekleed te gaan. Het is voor mannen ongebruikelijk om met een ontbloot bovenlichaam rond te lopen en er wordt verwacht dat toeristen zich hier – ondanks de hitte – aan houden. Voor vrouwen geldt dat ze zich niet te schaars moeten kleden.

Tanzania heeft dus veel te bieden voor mensen die graag reizen. Er is enorm veel te doen. Vliegtickets en hotels kun je online boeken, maar je kunt ook kiezen voor een georganiseerde groepsreis.

Afbeelding: Flickr account marcvearaat

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020