Excite

Reizen naar Chili: de mooiste plekken van het land

Een reis naar Chili is een bijzondere ervaring. Het land is geografisch gezien een van de meest geïsoleerde landen ter wereld. Het strekt zich uit als een 4000 kilometer lang lint: van de extreem droge Atacama-woestijn in het uiterste noorden tot aan Punta Arenas en Ushuaia, de meest zuidelijkste steden op aarde.

Chili kent een enorme variatie in landschappen en klimaten. Je vindt er bergtoppen van meer dan 6000 meter hoogte, en komt op slechts enkele honderden kilometer afstand daarvan badplaatsen aan de Stille Oceaan tegen. Niet zo gek dus, dat het land veel plaatsen kent die enorm van elkaar verschillen.

Begin je reis naar Chili met een bezoek aan de hoofdstad Santiago. De meest bekende bezienswaardigheid van deze stad is het regeringspaleis La Moneda. In 1973 werd president Allende hier vermoord, waarna dictator Pinochet de macht overnam. Sinds 20 jaar kent Chili weer een democratische regering, en het paleis staat symbool voor die democratie.

Het Chileense Merengebied strekt zich uit van Temuco in het noorden tot Puerto Montt in het zuiden. Het gebied is grotendeels bedekt met bos, en wordt gekenmerkt door donkerblauwe meren en beeldschone berglandschappen. In het noordelijke deel vind je zelfs vulkanen, waarvan de toppen met sneeuw bedekt zijn. Bezoek ook de stadjes Pucon en Puerto Varas, van waaruit je veel sportieve activiteiten kunt ondernemen.

Tot slot wil je een trektocht door het mooiste nationale park, Torres del Paine, zeker niet missen tijdens je reis naar Chili. Je ziet in dit park woeste bergen en gletsjers, en ervaart er een bijzonder serene rust. Een prachtige afsluiter van een unieke reis!

Afbeelding: Flickr, gebruiker nischg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020