Excite

Reizen naar de andere kant van de wereld: Nieuw Zeeland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en veel rondreizen beginnen er vanwege het internationale vliegveld. Ook is het de grootste Polynesische stad ter wereld. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt tussen een paar heuvels. Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de heuvels op het Zuidereiland. Greymouth is een stadje dat een oude sfeer uitstraalt. Er zijn mijnwerkers, bierbrouwers en vissers.

Ruim 30 procent van Nieuw-Zeeland bestaat uit Nationale natuurparken. In totaal zijn er dertien verschillende natuurparken. Er zijn bergen, watervallen, bossen en meren. Bijzondere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Hukawatervallen. Of ga naar het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland: Tongariro, met enorme vulkanen die nog steeds actief zijn. Ook leven er veel verschillende soorten vogels in Nieuw-Zeeland en aan de kust kun je dolfijnen en walvissen zien. En op het land zelf kom je veel geiten, schapen en varkens tegen.

Wil jij eens naar Nieuw Zeeland reizen? Dit is best duur, maar voor velen wel een droomreis die uitkomt. Bedenk vooraf goed wat je wilt zien, zeker wanneer je een rondreis gaat maken.

Afbeelding: Flickr account theboywiththethorninhisside

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020