Excite

Reizen naar Europa: Tsjechië

Tsjechië is een land in Europa dat gelegen is tegen de landen Duitsland, Polen, Slowakijke en Oostenrijk. Voor 1993 was Tsjechië samengevoegd met Slowakije en was het Tsjechië-Slowakije. De hoofdstad Praag staat bekend om de culturele gebouwen. Ook in de stad Kutna Hora vind je prachtige gebouwen die de moeite waard zijn om te bezoeken. De stad Karlovy Vary is naast Praag de meest bezochte stad van het land en staat bekend om een groot gezondheidscentrum. Telc is een middeleeuwse stad in Tsjechië. En de stad Olomouc heeft na Praag de meeste monumenten van het land.

Tsjechië beschikt over prachtige natuur. Sumava Nationaal Park is een woud met een lengte van 125 kilometer. Krkonose Nationaal Park is ook een bosrijke omgeving waar je schitterende wandeltochten kunt maken. Behalve bossen heeft het land ook veel bergen. Er komen in Tsjechië dieren voor zoals beren, wilde katten, herten, lynxen en wolven. Ook vind je er veel verschillende vogelsoorten.

Tsjechië is boeiend om een keer te bezoeken. Er is veel te zien en doen. Je kunt vliegtickets boeken door ze met elkaar te vergelijken. Het is ook mogelijk om een hotel te boeken. Dit kan het beste vooraf op internet gebeuren, omdat je dan tenminste zekerheid hebt. Houd er rekening mee dat de sterren van hotels in Tsjechië door de eigenaars zelf worden gegeven en dat ze dus weinig waarde hebben.

Afbeelding: Flickr account georgiotomassiti

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020