Excite

Reizen naar het luxe Bodrum

Bodrum is eigenlijk maar een klein plaatsje met ongeveer 35.000 inwoners, maar in de zomer is het in en buiten het stadje veel drukker. Dan komen er zeker 200.000 toeristen naar deze Turkse badplaats. Het is dé stad om te zijn als je heerlijk wilt uitgaan, maar Bodrum is tegelijkertijd een plaats vanaf waar je het achterland kunt gaan ontdekken.

Het is makkelijk om naar Bodrum te reizen. In het hoogseizoen kun je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar het vliegveld van Bodrum vliegen. Zo’n vlucht duurt ongeveer 3.5 uur. In de winter kun je ook naar Bodrum, maar dan gaan vluchten vaak via Istanbul. Luchthaven Bodrum Milas ligt zo’n veertig kilometer van Bodrum af. Wanneer je een complete reis boekt, dan zit het vervoer van het vliegveld naar de stad er gewoon bij in.

Wanneer je een reis boekt naar Bodrum, kun je het beste een complete reis boeken. All-inclusive vakanties naar Turkije zijn over het algemeen niet duur en de hotels zijn luxe. Zo zijn 5-sterrenhotels met privéstranden en sauna’s niet onbekend in Bodrum. Deze hotels bieden tijdens je reis ook een activiteitenprogramma met verschillende sporten, zoals tennis, zeilen, surfen of fitness.

Wil je tijdens je reis naar Bodrum meer zien dan alleen het strand, dan zijn er genoeg mogelijkheden om excursies te maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar Efeze, een oude Romeinse havenstad met de beroemde tempel van Artemis. Een andere excursie is een jeepsafari. Je kunt onder begeleiding van een gids in een jeep door het bergachtige gebied, waar de bevolking nog op traditionele wijze leeft.

Afbeelding: Flickr, Yilmaz Oevuenc

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020