Excite

Reizen naar hippiestad San Francisco

San Francisco ligt in de Amerikaanse staat Californië. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is waarschijnlijk wel de Golden Gate Bridge, die in veel films en series te zien is. De stad heeft echter nog veel meer, zoals het wereldberoemde eiland Alcatraz, waar de gevangenis van Alcatraz gevestigd is. Deze gevangenis is niet meer in gebruik en je kunt hem dan ook bezoeken.

Ook kun je de bekende trams van San Francisco zien, die over de steile heuvels van de stad rijden. Maak ook zeker eens een bezoekje aan Fishermann’s Wharf, waar veel levendigheid te vinden is. Er zijn allerlei musea en leuke winkeltjes. Ga tijdens je bezoek aan Fishermann’s Wharf ook even naar Pier 39, om de zeeleeuwen te zien. Er zijn ook veel eettentjes hier, waar je heerlijke visgerechten kunt krijgen. Je kunt ook naar de sfeervolle wijken Chinatown en Little Italy gaan.

Er hangt een gemoedelijke sfeer in San Francisco. Mensen zijn doorgaans erg vriendelijk en veel toeristen geven aan dat ze zich veilig voelen in deze miljoenenstad. De oude hippiecultuur kun je nog steeds ervaren. Het is een absolute aanrader om deze stad eens te bezoeken. Je kunt ook een mooie rondreis beginnen hier, terwijl je de rest van de prachtige bezienswaardigheden in de omgeving kunt zien. San Francisco is ideaal om heen te reizen, dus waar wacht je nog op?

Afbeelding: Flickr account wilhelmja

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020