Excite

Reizen naar Kroatië: een prachtige bestemming

Jaarlijks reizen tal van Europeanen naar Kroatië. Hiermee wordt de bestemming steeds bekender. En dat is maar goed ook, want wie nog nooit in Kroatië is geweest, mist zeker wat. Het is een divers land, met een prachtige natuur, maar ook heel veel gezellige, gastvrije dorpjes.

Kroatië is goed toegankelijk; met een Nederlands paspoort of een identiteitskaart kom je zo de grens over. Binnen Kroatië kun je goed reizen met een huurauto, maar ook met het openbaar vervoer. De kosten hiervoor liggen veel lager dan we in Nederland gewend zijn.

In Kroatië is van alles te doen. Als je tijdens een van je reizen ook bij de zee komt, moet je daar zeker eens een duik in nemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Kroatië de allerschoonste zee heeft van het Middellandse Zee-gebied. Daar kun je dus met een gerust hart zwemmen! Met name het strand van Istrië is een aanrader; dit is lang en erg mooi. Vanwege het toeristische karakter kan dit strand echter ook wel wat drukker zijn.

De ligging aan de Middellandse Zee maakt Kroatië ook ideaal voor het maken van zeiltochten. Je vindt hier veel mooie baaien en de lange kustlijn lijkt bijna doorlopend te veranderen. Zeilvakanties kun je van tevoren boeken, maar je kunt ook ter plekke een zeilboot huren. Vraag wel om duidelijke instructies en zorg ervoor dat je alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt, zeker als je ook kinderen aan boord hebt.

Afbeelding: Flickr account 29cm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020