Excite

Reizen naar Tsjechië: goede keuze!

Tsjechië klinkt heel ver weg, maar eigenlijk grenst het land aan Duitsland. Dit maakt de afstand tot Nederland veel kleiner dan je misschien zou denken. Het kan ook zijn dat het land wat ver van je bed klinkt, omdat het nogal een turbulente tijd achter de rug heeft. De splitsing van Tsjecho-Slowakije ging niet helemaal van een leien dakje en heeft ervoor gezorgd dat het land meer dan eens de voorpagina’s van onze kranten haalde. Gelukkig zijn de tijden veranderd en is Tsjechië vooral bekend van de heerlijke reizen die je hier kunt maken. Natuur, cultuur, gezelligheid: je vindt het hier allemaal.

In het verleden, zo omstreeks de Middeleeuwen, maakte Tsjechië deel uit van het Heilige Roomse Rijk. Daarna werd het opgenomen in Oostenrijk-Hongarije, een land dat na de Eerste Wereldoorlog ophield te bestaan. De invloeden van de diverse overheersende culturen hebben wel impact gehad op de cultuur van de Tsjechen. Religie speelt nog steeds een belangrijke rol in het dagelijkse leven en overal zie je aspecten terug die doen denken aan de Boheemse cultuur.

Als het gaat om natuur, dan zit je in Tsjechië vooral goed als je houdt van de bergen. Je kunt ze hier naar hartelust beklimmen en – wel meestal in de winter – ook gebruiken voor het skiën. Ook watersporten worden in Tsjechië veel beoefend op de talloze rivieren die je hier kunt vinden. Dankzij de diversiteit in landschap kun je hier eigenlijk elk type reis maken, iets dat lang niet geldt voor alle andere Europese landen!

Afbeelding: Flickr account kruhme

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021