Excite

Reizen naar Zuid Amerika: Chili

Santiago is de hoofdstad van Chili en ligt op een hoogte van 522 meter. Op het archipel Chiloé kun je verschillende kerken vinden, die er zeer bijzonder uitzien. Ze hebben een unieke vorm en zijn van een houten architectuur gemaakt. Nationaal park Torres del Paine ligt in het zuiden van Chili en is een populaire wereldbestemming. Er zijn veel bijzondere rotsen te zien.

Het Paaseiland ligt in de Grote Oceaan en hoort bij Chili. De hoofdstad is Hanga Roa. Het Paaseiland staat voornamelijk bekend vanwege de kolossale beelden, ook wel Moai genoemd. De beelden zijn tot negeneneenhalve meter hoog en gemaakt van vulkanische gesteentes. Er zijn in totaal 887 van dit soort beelden. Er is veel onduidelijkheid over deze beelden. Niemand weet hoe en waarom ze op het eiland zijn.

De lokale bevolking van Chili kent veel tradities. Zo speelt de Huaso, ook wel de Chileens cowboy, een grote rol in het land. Dit is te vergelijken met het Amerikaanse Wilde Westen. De Huaso leeft nog steeds voort in talloze feesten en rodeo’s. De Huaso’s zijn dan gekleed in traditionele kostuums, een brede platte Cordoba-strohoed en rijlaarzen met zilveren grote sporen.

Er is dus genoeg te doen in Chili. Ga eens op reis naar Chili en ontdek dit prachtige land!

Afbeelding: Flickr account grechman

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020