Excite

Reizen per boot of vliegtuig naar Corsica

Corsica is een afwisselend eiland. Door de Fransen wordt het ‘Ile de beauté’ genoemd, het eiland van de schoonheid. Je vindt er zandstranden, kiezelstranden en een blauwe zee. Verder naar het binnenland kom je beboste bergen tegen, uitstekend geschikt voor een wandelvakantie. Wil je tijdens je vakantie ook leuke steden bezoeken, dan moet je naar Ajaccio of Bastia. Ajaccio is de geboorteplaats van Napoleon en tegenwoordig ook de hoofdstad van Corsica.

Er zijn meerdere manieren om naar Corsica te reizen. Hoewel het een klein eiland is, qua oppervlakte nog geen kwart van Nederland, zijn er maar liefst vier vliegvelden te vinden. Bij Ajaccio, Bastia, Calvi en Figari zijn vliegvelden. Vanaf Amsterdam kun je met Transavia naar Ajaccio vliegen. Ajaccio Airport ligt maar een paar kilometer van de stad af en is gemakkelijk te bereiken met een shuttlebus.

Een andere manier om naar Corsica te reizen is via een veerboot. De meeste reizigers naar Corsica maken daar gebruik van. Er zijn maar liefst zeven plaatsen die een veerdienst hebben. Het is mogelijk om via Frankrijk of via Italië naar Corsica te reizen. Vergelijk de verschillende veerdiensten en mogelijkheden goed, want de duur van de overtocht kan variëren van zo’n 4 tot 12 uur. Daarnaast is het bij sommige veerboten mogelijk om met auto en caravan te reizen, zodat je op een van de meer dan 200 campings van Corsica kunt verblijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020