Excite

Reizen: piramides bekijken in Egypte

Egypte kent een van de oudste beschavingen ter wereld. Niet verwonderlijk dus dat je je tijdens je reizen in die richting niet hoeft te vervelen. De bekendste bezienswaardigheden zijn natuurlijk de tempels en de piramides. Ook duikliefhebbers komen hier aan hun trekken in Egypte, de Rode Zee biedt een schitterend paradijs aan dieren en planten en zeer helder water!

Egypte is een land met een gebruiksaanwijzing, vooral als het gaat om het weer. De temperatuur in de woestijn van Egypte kan erg extreem zijn, overdag is het er 40 graden of meer en ’s nachts kan het afkoelen tot 15 graden. De watertemperatuur is zeer aangenaam met 28 graden, dus wat verkoeling zoeken in het water tijdens de zomerse hitte is heerlijk! Controleer voor je vertrekt altijd de weerberichten en pas je kleding daar op aan.

Qua vervoer kun je terecht in het openbaar vervoer of een taxi. Chauffeurs van een taxi verlangen geen fooi, maar spreek wel een duidelijke ritprijs af om verrassingen te voorkomen. Fooi wordt wel verwacht in hotels en restaurants, het is een onderdeel van de Egyptische cultuur. Houd rekening met ongeveer 5%.

Restaurantjes zijn overal te vinden, voor een bescheiden prijs krijg je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld met altijd verse ingrediënten. Overigens gebruiken de Egyptenaren wel veel meer van geslachte dieren, dus wees niet verrast als je wat bijzondere organen geserveerd krijgt!

Vaccinaties zijn niet verplicht tijdens je trip naar Egypte, maar wordt in een aantal gevallen wel aangeraden. Informeer bij je huisarts of de GGD welke stappen je het beste kunt ondernemen.

Afbeelding: Flickr account Daveness_98

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020