Excite

Reizen Suriname: ga met een groep

Een rondreis maken door Suriname is een onvergetelijke ervaring. Je kunt zo’n reis natuurlijk in je eentje ondernemen, maar veel leuker is het om samen met een groep te gaan. Zo kun je ervaringen delen, en heb je tegelijk de kans om nieuwe, interessante mensen te leren kennen.

De meeste rondreizen beginnen in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Eigenlijk is deze gezellige stad een soort Nederland in de tropen. Je vindt er straatnamen als de Herenstraat en de Keizersstraat. Ook heel Nederlands: je kunt het historisch rijke gebied rondom de hoofdstad per fiets ontdekken!

Verder is het land echter behoorlijk multicultureel, omdat de Surinaamse bevolking een mengelmoes is van mensen afkomstig uit verschillende werelddelen. Dat merk je bijvoorbeeld erg goed aan het Surinaamse eten.

Vanuit Paramaribo kun je vertrekken voor een avontuurlijke jungletocht. Vaar bijvoorbeeld door het gebied van de Marowijne- en de Tapanahonyrivier. Je reist met een korjaal, een soort uitgeholde boomstam. Onderweg maken jullie een stop, zodat je een duik in de rivier kunt maken of een van de dorpjes kunt bezoeken. Overnachten doe je in hangmatten: primitief, maar vooral erg bijzonder.

Er zijn verschillende specialisten die groepsreizen door Suriname aanbieden. Bepaal zelf hoe lang je wilt reizen, en welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op de websites van Sawadee, Koning Aap, en Shoestring voor de mogelijkheden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker bartvanpoll

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021