Excite

Reizigers mijden Latijns-Amerika vanwege virus

Nederlandse reizigers, die normaal toch bekend staan als mensen die graag ver reizen, gaan tegenwoordig niet meer naar Latijns-Amerika op vakantie. Ze mijden die regio vanwege de uitbraak van het zika-virus. Zowel Midden- als Zuid-Amerika worden hierdoor vooral gemeden. Het aantal boekingen naar deze regio zou in de afgelopen vier weken al met ruim een derde gedaald zijn. Wel neemt het totale aantal boekingen toe.

Met name bestemmingen als Suriname, Colombia en de Nederlandse Antillen blijken ineens een stuk minder populair. Het aantal boekingen voor deze bestemmingen daalde respectievelijk met 57,7 procent, 22 procent en 11,1 procent. Bestemmingen in Azië, Afrika en Noord-Amerika bleken juist weer meer populair.

Dit blijkt allemaal uit de gegevens van reisorganisatie Vliegtickets.nl. Volgens reisorganisatie WTC.nl is bij hen dezelfde trend waar te nemen.

Het zika-virus werd in 2015 in Brazilië 'bekend' en is nu te vinden in tientallen landen, met name in Latijns Amerika. Het RIVM adviseert zwangere vrouwen om reizen die niet strikt noodzakelijk zijn uit te stellen. Een infectie zou namelijk kunnen leiden tot schade aan het ongeboren kind. Er zou sprake zijn van onderontwikkelde hersenen bij kinderen die geboren worden op het moment dat hun moeder besmet is door het zika-virus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021