Excite

Reykjavik: een citytrip in IJsland

Ga naar Reykjavik, maak een citytrip. Het is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en je kunt er van alles ondernemen. Ook is het een prima beginpunt voor een mooie rondreis.

Over Reykjavik

Reykjavik is 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad en is gelegen in IJsland. Het kan er echter wel verrassend warm zijn. De stad ligt voornamelijk op een schiereiland. Reykjavik is de plek waar de eerste nederzetting te vinden is in IJsland, namelijk die van de Vikings uit de negende eeuw. Reykjavik wordt gezien als een economisch centrum van IJsland en ook de regering is hier gezeteld.

Bezienswaardigheden

Reykjavik ligt in een natuurrijke omgeving. De stad ligt aan de Faxabaai en in de buurt heb je de berg Esja. Ook vind je in de buurt de Gulfosswaterval en de Blauwe Lagune. Ook niet al te ver weg is Nationaal Park Thingvellir. In Reykjavik zelf vind je veel musea, waarin je het verleden van de Vikingen terug kunt vinden, zoals oude opgegraven Vikingdorpjes. In Reykjavik zijn veel koffiebars en restaurants waar je heerlijk kunt eten en drinken. Ook kun je er heel goed winkelen.

Rondreis

Veel rondreizen beginnen in Reykjavik, aangezien de luchthaven in deze stad is. Je kunt heel IJsland bekijken met een rondreis. Ontdek de bergen, de gletsjers en de prachtige natuur. Het is een land voor echte natuurliefhebbers. Een rondreis kun je zelf ondernemen, maar je kunt ook kiezen voor een groepsreis, bijvoorbeeld die van Djoser of die van Koningaap. Onthoud wel dat het reizen naar IJsland in het algemeen vrij prijzig is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020