Excite

Zon, cultuur en uitgaan? Bezoek Rhodos!

Als je nog geen plannen voor deze zomer hebt, maar je bloed wel sneller gaat stromen wanneer je denkt aan cultuur, zon, uitgaan en zee, dan is een reis naar Rhodos precies wat je nodig hebt. Dit Griekse eiland staat garant voor natuurschoon, een uitgebreid uitgaansleven, lekker eten en veel zonuren! Waar wacht je nog op?

Vakantie eiland Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland dat ligt in de in de Egeïsche Zee, in de Griekse bestuurlijke regio die Zuid-Egeïsche Eilanden heet. Rhodos is het op drie na grootste eiland van Griekenland en ligt in het Oosten van het land op slechts een paar kilometer van het Turkse vasteland. De hoofdstad, Rhodos-stad, ligt in het noorden van het eiland. Rhodos is een eiland met veel zonuren gedurende het hele jaar en trekt zodoende heel veel toeristen. Rhodos heeft dan ook iedere vakantieganger wat te bieden: zon, zee, uitgaan, cultureel erfgoed, lekker eten en ga zo maar door. Rhodos is te bereiken vanaf het Griekse vasteland middels een aantal veerverbindingen die op vaste tijden varen. Daarnaast zijn er vele cruiseschepen die op het zonnige eiland Rhodos aanmeren.

Hotel, camping of appartement op Rhodos?

Als je op Rhodos wilt overnachten, kun je dat op vele manieren doen. Low budget, door een van de vele kampeerplaatsen (bijvoorbeeld aan het strand) op te zoeken, of wat luxer in een hotel of appartement. In Rhodos-stad tref je zeer mooie hotels aan, in iedere prijsklasse, dus voor ieder budget. Als je meer op privacy gesteld bent, is het huren van een appartementje een goed idee. Over het hele eiland zijn appartementen te huur, die je doorgaans voor een week of twee kan bespreken tegen een niet al te hoge prijs. Als je besluit om last minute naar Rhodos te vertrekken, kun je vaak hele aantrekkelijke kortingen krijgen op hotels en appartementen!

Rhodos per brommer of scooter

Er zijn vele manieren om Rhodos te verkennen, Maar wellicht is het eiland verkennen met scooter of brommer wel het leukst. Daarmee kun je de prachtige baaien en kleine dorpjes van Rhodos prima zelf ontdekken zonder dat je gebonden bent aan tijdstippen of routes. Houd wel in je achterhoofd dat voor het huren van een scooter of brommer tegenwoordig een bromfietscertificaat verplicht is, ook in Griekenland. De Griekse politie schroomt niet boetes uit te delen aan toeristen zonder geldig bromfietscertificaat. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en laat niets je zonnige tijd op Rhodos verstoren!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020