Excite

Richard Gere bezoekt Aruba Film Festival

Richard Gere zal als eregast aanwezig zijn op het Aruba Film Festival, zo wordt gemeld door een aantal internationale filmbladen. Aruba hoopt dat de Amerikaanse acteur veel publiek zal trekken naar het eerste filmfestival van het eiland.

Richard Gere werd bekend door zijn rollen in films als Primal Fear, Chicago en Pretty Woman. Redenen genoeg om hem uit te nodigen voor een festival dat helemaal draait om films. Tijdens het festival, dat loopt van 4 tot en met 11 juni, zal Gere onder andere meedoen aan verschillende publieke talkshows. Bovendien zal hij in deze week een ereprijs uitgereikt krijgen, die hij te danken heeft aan zijn inzet voor de rechten van de mens.

Tijdens het festival zullen ongeveer twintig tot dertig nieuwe speelfilms getoond worden, uit allerlei landen. Bovendien wordt het filmfestival natuurlijk gebruikt om jong Arubaans filmtalent meer podium te bieden. Tot slot hoopt het eiland het toerisme een stimulans te geven door dit soort activiteiten te organiseren.

De films die getoond worden zijn erg divers; de organisatie spreekt over kleine, onafhankelijke films die speciaal voor een bepaalde doelgroep gemaakt zijn, maar ook over blockbusters die door grote maatschappijen uitgebracht worden. Zowel grote sterren als onbekende acteurs zullen tijdens deze acht dagen in juni te zien zijn.

Uiteraard biedt de organisatie ook voldoende mogelijkheden om mensen kennis te laten maken met Aruba zelf; de prachtige natuur, vriendelijke mensen en talloze mogelijkheden. Wie in de gelegenheid is, moet dan ook zeker een bezoek brengen aan dit eerste filmfestival van Aruba.

Afbeelding: Flickr account arincrumley

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019