Excite

Rijksmuseum heropend

Het Rijksmuseum is zaterdagmiddag heropend door Koningin Beatrix. Misschien wel het beroemdste museum van Nederland was tien jaar gesloten voor een grondige verbouwing. Het project kende veel tegenslagen, maar vanaf zaterdag 12.00 kan het publiek weer alle topstukken van de collectie van het Rijksmuseum bezichtigen. Tijd voor een citytrip naar Amsterdam dus om het Rijksmuseum een bezoek te brengen.

Opening Rijksmuseum

De opening van het Rijksmuseum stond geheel in het teken van de overdracht van het museum aan het publiek. Daarvoor waren dertien fanfarekorpsen, uit alle provinciën en uit het Caribisch gebied naar het Museumplein gekomen. Zij vormden een erehaag rond de koningin die symbolisch een met een sleutel van het Rijksmuseum de heropening in gang zette.

Online kaarten Rijksmuseum

Zaterdag is het museum gratis toegankelijk voor 30.000 mensen. Vanaf zondag gelden de normale openingstijden vanaf 9 uur ‘s ochtends. Om niet in de rij te hoeven staan is het mogelijk om vooraf een kaartje te kopen via de website van het Rijksmuseum. Op dit moment zijn er al meer dan 75.000 online kaarten verkocht via dit voorverkoop-systeem.

Musea in Amsterdam

Het vernieuwde Rijksmuseum heeft meer dan 8.000 objecten in de vaste tentoonstelling. Een citytrip naar Amsterdam geeft je dus alle tijd om alle stukken te bekijken. Wil je ook wat andere musea in Amsterdam zien? Het Stedelijk Museum is ook niet lang geleden heropend. Het prachtige nieuwe filmmuseum Eye is ook zeker een bezoekje waard.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020