Excite

Tips voor een passende roadtrip door Europa

Bij een roadtrip denkt iedereen gauw aan Route 66 in de Verenigde Staten, maar ook in Europa kun je prima op pad met de auto. Dit continent biedt zoveel verschillende culturen, talen en natuurschoon dat er voor bijna iedereen wel een geschikte roadtrip door Europa is te bedenken. Misschien helpen de volgend tips je alvast op weg.

Hoe plan je een roadtrip door Europa?

Waarschijnlijk ga je tijdens je roadtrip door Europa op pad met je eigen auto. Of wellicht koop je er met je reisgenoten er samen een die speciaal voor de reis is bedoeld. Zorg in ieder geval dat de auto nagekeken is en de verplichte inspectie heeft gehad. Zodat je niet voor verrassingen in het buitenland komt te staan. Het kan namelijk voorkomen dat ze in andere landen niet de onderdelen voor ieder automerk snel beschikbaar hebben. En soms zijn die er helemaal niet.

Bepaal je budget voor je roadtrip

Een roadtrip door Europa kun je qua kosten heel hoog maken of juist low budget houden. Bedenk daarom vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan de reis. Afhankelijk daarvan kun je uitrekenen hoever je kunt reizen en hoe lang je bijvoorbeeld in de duurdere steden kunt blijven. Ook kun je het tijdstip van je reis laten meewegen. Ga je bijvoorbeeld in het naseizoen naar Zuid-Europa? Dan heb je grote kans dat je hotelkamers of appartementen tegen een flinke korting kunt huren. Ook kun je ervoor kiezen om naar goedkopere landen te gaan en bijvoorbeeld Oost-Europa te gaan ontdekken.

Bepaal je route door Europa

Bedenk vooraf waar je naar toe wilt. Anders mis je misschien net de leuke dingen. Doe je van tevoren research dan weet je wanneer er bijvoorbeeld muziekfestivals en dorpsfeesten worden gehouden. Zo kun je nog extra cultuur en folklore tijdens je roadtrip door Europa meepikken.

Houd ruimte voor eigen initiatief tijdens je roadtrip door Europa

Het is goed om je roadtrip door Europa te plannen, maar houd ook ruimte voor eigen initiatief. Je kunt ter plaatse nieuwe informatie krijgen over dingen die je wilt zien. Of misschien speelt het weer tegen en is het bijvoorbeeld gunstiger om meer naar het zuiden af te reizen dan was gepland. Leg jezelf dus niet al te veel vast. Wil je niet pas aan het eind van de dag op zoek gaan naar een overnachting. Boek dan een hotelkamer een paar dagen vooruit. Zo heb je toch meer zekerheid voor een slaapplaats onderweg en kun je toch onderweg je route aanpassen.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021