Excite

Kies uit de talloze roadtrips in Europa en de VS

Je stapt de auto in en je gaat eindeloos toeren. Zowel in Europa, Australië en de Verenigde Staten worden roadtrips als vakantie steeds populairder. En je kan het zo avontuurlijk maken als je wil. Kies je voor de comfortabele snelwegen van de westelijke landen of ga je met een Landrover door Afrika. Net als de wegen zijn ook de mogelijkheden eindeloos. Alleen al in Europa en de Verenigde Staten is er voor iedereen wel de juiste roadtrip.

Kies voor een roadtrip in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is het land bij uitstek om een roadtrip te maken. Door de enorme afstanden en het uitgebreide wegennet zijn de Amerikanen geboren roadtrippers. Wil je de bijzondere sfeer beleven van het roemrijke verleden van the American Dream maak dan een tocht over de historische Route 66. Via deze weg trokken de Amerikanen naar het westen voor werk. Vanaf Chicago eindigt Route 66 bij de zee in Los Angeles. Houd je van de zee dan is misschien een tocht van New York naar Florida een goed idee. Of beleef het binnenland en ga via een adembenemend landschap dwars door de Verenigde Staten vanaf het oostelijke Seattle naar het Acadia National Park aan de westkust.

Tips voor roadtrips in Europa

Dichter bij huis kun je ook prima roadtrips maken. Europa heeft volop afwisselende routes in de aanbieding. Bergen, vlaktes, meren, kusten, Europa heeft het allemaal. Trek in Noorwegen bijvoorbeeld van Bergen naar Oslo langs de spectaculaire Fjorden. Houd je meer van uitgestrekte vlaktes. Trap op je gaspedaal en ga de Spaanse binnenlanden in. Daar vind je nog plekken waar je onderweg bijna niemand tegenkomt. Zorg daarom voor een goede kaart en extra water. En als je romantiek zoekt, ga dan naar Duitsland. En rijdt langs sprookjesachtige kastelen en steden zoals Heidelberg en slot Neuschwanstein in Füssen.

Maak een thema roadtrip

Je kunt roadtrips nog bijzonderder maken door te reizen in een oude eend, een Volkswagenbusje van vroeger of op een authentieke Vespa scooter. Je hoeft deze niet perse zelf te kopen en op te knappen, maar je kunt ze ook huren. En dat is het mooie van roadtrips. Je kunt je vakantie helemaal aanpassen aan je eigen wensen: zowel de route als het voertuig.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021