Excite

Romantiek en avontuur in Brazilië

Brazilië staat bekend om de passie, de muziek, het heerlijke eten en de fantastische stranden. Geen verrassing dus dat veel stellen ervoor kiezen om een romantische vakante door te brengen in het Zuid-Amerikaanse land. In dit artikel hebben we de drie meest romantische plekken van Brazilië voor je geselecteerd, zodat ook jij en je lover het land van de salsa kunnen ontdekken.

Fernando do Noronha

Volg beroemdheden als Penelope Cruz en Javier Bardem naar de eilandengroep Fernando do Noronha. De archipel ligt ten noorden van Brazilië en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. Bijzonder aan Fernando do Noronha is dat er maximaal 500 mensen tegelijk aanwezig mogen zijn. Daardoor kun je in alle rust genieten van de prachtige witte stranden. In het heldere water zwemmen dolfijnen, allerlei soorten tropische vissen en schildpadden, wat Fernando do Noronha tot een paradijs voor duikers maakt.

Trancoso

In het Noordoosten van Brazilië bevindt zich het kleine vissersdorpje Trancoso in de staat Bahia. Het rustige dorpje ademt een relaxte laid back sfeer uit, waardoor je hier heerlijk tot rust kan komen. Verder kun je winkelen in de luxe boetiekjes en heerlijk eten in één van de vele restaurants en pensions. Onder anderen het Braziliaanse model Gisèle Bundchen is een bekend gezicht in het dorpje.

Braziliaans regenwoud

Wil je graag een avontuurlijke vakantie? Trek dan het Braziliaans regenwoud in. Logeer in een uniek boomhutten hotel in het Amazonegebied en ervaar hoe het is om midden in de natuur te slapen. Met een boottocht op de rivier de Amazone kun je het regenwoud vanaf het water bekijken. Misschien spotten jullie nog een zeldzame zoetwater dolfijn! Of vaar naar de ‘Meeting of the Waters’ waar de rivieren Solimoes en Rio Negro samenkomen. De hoofdstad van het Amazonegebied, Manaus, heeft een prachtig operagebouw, waar je de cultuur van het Braziliaanse binnenland kunt opsnuiven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021