Excite

Romantische stedentrip naar nostalgisch Praag

Voor een romantische stedentrip ga je samen met je geliefde naar Praag. De hoofdstad van Tsjechië doet door de overvloed aan historische gebouwen bijna aan als een groot openluchtmuseum. Het is bijna alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Ontdek samen de stad, ga op pad door het doolhof van smalle steegjes en kijk je ogen uit op de levendige pleinen. Terwijl je door de stad loopt kom je allerlei bezienswaardigheden tegen, maar er zijn enkele bijzondere plaatsen die je zeker niet wilt overslaan.

In het Gouden Straatje, vlakbij de Prager Burcht, vind je huisjes uit de zeventiende eeuw. Het straatje is romantisch gelegen onder de wandelpaden op de kasteelmuren. Naar het schijnt probeerde alchemist Rudolf II hier het geheim van het eeuwige leven te ontdekken. Op nummer 22 werkte de beroemde dichter Frans Kafka. In zijn woning is nu een kleine expositie en een boekenwinkel gevestigd.

Op de gevel van het raadhuis op het Oude Stadsplein zie je de Astronomische Klok. Ieder uur gaan de deurtjes open, en komt Christus met een parade van apostelen voorbij. Dan luidt het skelet van de Dood met de ene hand de klok, terwijl zijn andere hand een zandloper vasthoudt. Volgens verhalen werd maker van de klok, Hanus, na de voltooiing van het werk blind gemaakt met een gloeiend zwaard, om te voorkomen dat hij vergelijkbare klokken zou maken.

Overnachten doe je natuurlijk in een van de vele romantische hotels die Praag te bieden heeft. Dit wordt een stedentrip om nooit te vergeten!

Afbeelding: Flickr, user m-louis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019