Excite

Rome: Reizen naar de mooiste stad van Europa

Mensen die wel eens in Rome zijn geweest zullen het wellicht beamen: Rome is één van de mooiste, zo niet de mooiste stad van Europa. Een grote metropool waar het op elk moment van de dag gonst van de drukte, met op bijna elke straathoek wel een stukje cultuur. Wanneer wil jij naar Rome reizen?

De geschiedenis van Rome gaat ongeveer 2500 jaar terug. Nu is het slechts de hoofdstad van Italië, maar vroeger zetelden de machthebbers van het Romeinse Rijk in deze roemruchte stad en strekte haar macht zich over heel Europa uit.

Maar ook tegenwoordig is er nog genoeg te doen. Door haar geschiedenis is de stad met overblijfselen uit de tijd van de Romeinen, sommige wat beter bewaard dan anderen. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het Colosseum, het Forum Romanum en de Spaanse trappen.

Ook Vaticaanstad, dat binnen de stadsgrenzen van Rome ligt, is het bezoeken meer dan waard. De aldaar te vinden musea bieden plaats aan een enorme hoeveelheid kunstschatten van onschatbare waarde. Daarnaast is de Sint-Pieter ook best een pittoresk kerkje.

Bijkomend voordeel is dat het niet duur is om af te reizen naar Rome. Reizen vanaf Schiphol is al mogelijk voor zo’n €150 euro. Natuurlijk moet er dan ook nog een verblijfplaats gezocht worden, maar ook dat hoeft met goed zoeken helemaal niet veel te kosten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker yarwood

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021