Excite

Rondreis door prachtig Amerika

Amerika is een prachtig land, vol diversiteit. Je hebt moerasgebieden, bergen, woestijnen, rivieren en bijzondere rotsformaties. Ook heb je interessante steden als Los Angeles, New York, Chicago, Miami en Seattle. Omdat het land zo vreselijk groot is, moet je eigenlijk wel een rondreis maken door Amerika. Alleen zo kun je meer zien. Er zijn mogelijkheden voor groepsreizen, maar misschien is het nog leuker om zelf een reis te bedenken. Er zijn dan wel punten waar je echt rekening mee moet houden.

Reistijd

Een belangrijk gegeven is dat de afstanden in Amerika erg groot zijn en dat men zich hier vaak erg op verkijkt. Wat op de kaart dichtbij elkaar lijkt, kan wel acht uur rijden van elkaar vandaan zijn. Zorg dat je dus goed uitzoekt wat de afstanden zijn en probeer lange reisdagen zoveel mogelijk te vermijden. Het kan soms voor komen dat je toch lang in de auto moet zitten. Zorg er in dat geval voor dat je voldoende rusttijd hebt op de plek waar je heen gaat.

Overnachtingen

Doorgaans is het helemaal niet moeilijk om overnachtingen te regelen. Vaak kun je een hotel of motel inlopen en dan is er wel plek. Je moet er echter wel rekening mee houden dat het niet overal zo gemakkelijk gaat. Op sommige toeristische plekken zijn de overnachtingsmogelijkheden snel volgeboekt. Zeker als het gaat om bijzondere overnachtingen.

Sneeuw?

Zelfs in april kan er in Amerika op veel plekken nog sneeuw liggen: met name in de berggebieden is dat geregeld het geval. Bepaalde routes kunnen daardoor moeilijk berijdbaar zijn. Zorg er dus altijd voor dat je een alternatief hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021