Excite

Rondreis door Amerika

Een rondreis kun je door heel Amerika maken. Bekende gebieden voor rondreizen zijn het Westen, het Oosten en het gebied bij de Rocky Mountains. Je kunt overal een auto huren om lekker in rond te reizen en deze kun je ook vaak wel weer op een andere locatie inleveren. Dit moet je dan wel vooraf aangeven.

Je kunt prima een rondreis maken op de bonnefooi, maar het is toch handig om iets van een planning te maken. Dit heeft met name te maken met de afstanden die je aflegt. Ook zijn de hotels bij bekende bezienswaardigheden snel volgeboekt. Het kan dus in sommige gevallen beter zijn om wel vooraf een reis te plannen.

Als je ervoor kiest om een reis te plannen en vooraf alles te boeken, dan zijn je kansen om veel van dit prachtige land te zien aanzienlijk groter. Let er echter wel op dat je niet de fout maakt die veel mensen in Amerika maken: de afstanden. Mensen zijn vaak geneigd een rondreis te plannen waarbij de afstanden te groot zijn van elkaar, waardoor je te weinig tijd hebt op de locaties die je in gedachten hebt. Bekende bezienswaardigheden kunnen honderden kilometers uit elkaar liggen en dit betekent dat je uren onderweg bent. Afstanden worden vaak onderschat, omdat we gewend zijn aan ons kleine kikkerlandje. Maak deze fout niet, maar zoek goed uit hoe lang de afstanden zijn. Is het te ver, kies dan voor een locatie halverwege waar je kunt overnachten.

Afbeelding: Flickr account baldeagle86

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020