Excite

Rondreis door Argentinië

Argentinië is het land van de tango, en het geboorteland van prinses Máxima. Maar het is ook een land met een veelzijdige cultuur en een belangrijke geschiedenis. Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 15 uren naar de hoofdstad Buenos Aires. Het is een lange reis, maar zeker de moeite waard.

Wil je Argentinië écht leren kennen, maak dan vanuit de hoofdstad een rondreis door het land. Zodra je in Buenos Aires aankomt word je overvallen door het Zuid-Amerikaanse temperament. Dans te midden van de gastvrije bevolking de tango, en dwaal door kleine straatjes. De stad is het ideale startpunt voor een bijzondere rondreis.

Je kunt bijvoorbeeld de provincie Mendoza bezoeken, waar heerlijke wijnen gemaakt worden. Hier vind je ook de hoogste berg van het land, de Mount Aconcagua. Ook andere gebieden in Argentinië zijn echter aan te raden. Waar je ook naar toe gaat, het aantal bezienswaardigheden in dit land is bijna onuitputtelijk.

Op internet vind je verschillende reisaanbieders die rondreizen door Argentinië verzorgen. Bij Kras kun je bijvoorbeeld terecht voor een individuele rondreis van vijftien dagen, waarbij je onder andere een bezoek brengt aan de hoofdstad, El Calafate, de Perito Morene gletsjer, Puerto Natales, Tierra de Fuego en Ushuaia.

Als je liever in een groep reist, dan zijn er ook veel mogelijkheden. Zo biedt LAS een 21-daagse groepsreis aan door Patagonië en Vuurland, in het zuiden van Argentinië. Ook dan begint je avontuur in het bruisende Buenos Aires. Aansluitend bezoek je bijvoorbeeld Peninsula Valdéz, waar je pinguïns en walvissen kunt spotten, en ga je varen tussen enorme ijsbergen op het meer Lago Argentino.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pit thompson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021