Excite

Op rondreis door Europa: waar moet je op letten?

Een rondreis door Europa is een betaalbare manier om heel veel van Europa te zien, zonder veel tijd kwijt te zijn. Door van één plek naar de andere te trekken bespaar je vooral de reistijd van je eigen huis naar een ander land.

Low budget of geen budget voor een rondreis door Europa?

Er zijn ontzettend veel manieren om een rondreis in te vullen, hoe meer geld je uitgeeft hoe meer luxe je jezelf kunt veroorloven als het gaat om vervoer of hotel. Low budget betekent treinen met bijvoorbeeld een InterRail ticket, of met busmaatschappijen zoals Eurolines. Slapen kan aan boord van nachttreinen of nachtbussen om geld voor een overnachting te besparen. In steden kies je voor hostels met gedeelde slaapkamers. Naarmate je meer geld te besteden hebt, kun je kiezen voor mooiere hotels en eventueel reizen met vliegtuig of intercitytrein.

Waar let je op tijdens een rondreis door Europa?

Behalve rekening houden met het budget op reis, is het ook belangrijk niet te veel willen doen. Laat je liever leiden door het moment dan vooraf een strakke planning te maken. Dat bespaart teleurstellingen als je door onverwachte ervaringen vertraging oploopt. Denk hierbij aan stakingen of vertragingen in de verschillende landen. Lees je van tevoren wel in over de gevaren die voor reizigers gelden in de landen. Niet in elk land in Europa heeft iedereen evenveel te besteden, waardoor er soms criminaliteit voorkomt die gericht is op toeristen. Loop daarom niet te loop met dure sieraden of een spiegelreflexcamera.

Belangrijke tips voor je rondreis door Europa

  • Wees flexibel: pas je reisschema aan als dat nodig is.
  • Ken je reisgezelschap: vrienden thuis hoeven niet altijd vrienden op reis te zijn. Soms is het beter om te kiezen voor bijvoorbeeld familie of huisgenoten die jou ook kennen op je slechte momenten.
  • Pas op je spullen en je gezondheid: zorg voor de juiste verzekeringen en medicijnen op reis. Het is lastig om op afstand je administratie te regelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021