Excite

Rondreis door Guatemala: land van de Maya's

Als je een rondreis door Guatemala gaat maken, is het handig om er rekening mee te houden dat het niet overal even veilig is. Neem sowieso geen dure sieraden of andere spullen mee en bewaar waardevolle spullen altijd in de kluis van een hotel. In de gevaarlijke gebieden, zoals Guatemala Stad, is het ook aan te raden om een hotel met bewaking te nemen.

Ondanks de onveiligheid is er genoeg moois te zien in Guatemala. En natuurlijk zijn er ook genoeg vriendelijke mensen. Ga bijvoorbeeld naar Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. Het stadje is omringd door vulkanen en er zijn veel ruïnes te vinden die zijn overgebleven na diverse aardbevingen. Ook leuk om te bezoeken is Rio Dulce. Vanaf hier kun je prachtige boottochten maken in een natuurgebied vol vogels. Ook kun je naar het swingende Livingston.

Wanneer je meer van de Maya’s wilt zien, dan is Guatemala een perfect land. Ga naar de Mayamarkt Chichicastenango, waar je de mooiste spullen kunt kopen die door de huidige Maya’s zijn gemaakt. Ook kun je naar de Mayasite Aguateca gaan, vanwaar je met de boot moet komen. De oude stad is ommuurd en daardoor erg interessant om te zien. De bekendste Mayastad van Guatemala is Tikal, gelegen bij Flores. Dit is de één na grootste Mayastad die gevonden is.

Een rondreis kun je maken met het openbaar vervoer of een gehuurde auto. De kleurrijke bussen zijn erg leuk om eens een stuk mee te rijden. Je kunt er ook voor kiezen om een rondreis in groepsverband te maken. Deze worden vaak aangeboden in combinatie met andere landen als Mexico of Honduras.

Afbeelding: Flickr account MikeMurga

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021