Excite

Rondreis door Suriname

Een unieke manier om kennis te maken met de historie en highlights van Suriname is deelnemen aan een rondreis. Een rondreis voert je langs alle bezienswaardigheden van dit prachtige, kleurrijke land.

Paramaribo is om te beginnen een fantastische, bruisende stad om te bezoeken. Vrijwel elke rondreis die je kunt boeken in Suriname voert je langs deze stad. In Paramaribo is de centrale markt leuk om te bezoeken. De centrale markt heeft twee verdiepingen en is de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied. Wil je echte Surinaamse lekkernijen proeven? Of ben je op zoek naar Surinaamse kleding? Dan moet je hier zijn.

Het Galibi natuurreservaat ligt aan de noordkust van Suriname. Het reservaat ligt slechts op 150 kilometer van Paramaribo en is van hieruit te bereiken per boot. Je kunt hier op mooie witte stranden heerlijk relaxen, want ’s avonds laat ga je pas op pad. Je kunt dan reuzenschildpadden spotten die ’s nachts op het strand eieren leggen.

Om een blik te werpen in het koloniale verleden van Suriname kun je een bezoek brengen aan Fort Zeelandia. In dit 17e eeuwse fort is het Surinaams Museum gevestigd. Wat verder leuk is om te doen als je in Paramaribo bent, is een bezoek brengen aan de dierentuin. Je vindt hier allerlei exotische dieren en anders dan in Nederland kun je de dieren hier van heel dichtbij zien. Je kunt ze zowat aanraken.

En zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen in Suriname. Sawadee, Koning aap en Anderlicht bieden kant-en-klare rondreizen naar Suriname aan. Deze reizen voeren je in ieder geval langs een aantal van de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Suriname.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ian Mackenzie

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020