Excite

Rondreis in Amerika met een huurauto

Als je echt een rondreis wilt maken door Amerika is het verstandig om een auto te huren bij grote, landelijke autohuur bedrijven. Je kunt de auto dan ook op een andere locatie weer inleveren en dat is in een groot land als Amerika ideaal. Bij veel rondreizen kom je immers niet eens meer bij de plaats vanwaar je vertrokken bent. Blijf je alleen maar in een stad, dan kun je eventueel ook een auto huren bij lokale bedrijven. Al zullen niet alle lokale bedrijven zaken willen doen met buitenlanders.

Als je een huurauto neemt in de Verenigde Staten, dan staat deze op de naam van één van de reizigers. Eventuele medereisgenoten mogen wel achter het stuur plaatsnemen, maar deze namen moeten wel opgegeven worden, anders gelden eventuele verzekeringen niet meer. Ben je jonger dan 25 jaar, dan komen er toeslagen bij als je een auto huurt.

Let er tevens goed op dat je in Amerika goed verzekerd moet zijn. In Amerika wordt deze CDW genoemd, ook wel de Collision Damage Waiver. Deze verzekering dekt de schade en verlies aan de huurauto. Een verzekering waarbij schade aan andere auto’s wordt gedekt is ook aan te raden. In sommige gevallen is de CDW al via je eigen autoverzekering gedekt. Check dit altijd, zodat je niet onnodig extra veel hoeft te betalen.

Afbeelding: Flickr account gamillos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020