Excite

Roofvogels in Carcassonne

Carcassonne is behalve een gezelschapsspel ook een stadje in Frankrijk. Carcassonne is een middeleeuwse citadel en biedt veel bezienswaardigheden voor de toeristen. Carcassonne is een van de grootste en fraaiste middeleeuwse steden in Europa. De Citadel werd al gebruikt door de Kelten, voordat de Romeinen het hadden versterkt.

Carcassonne heeft een dubbele ommuring en biedt precies de dingen voor de toeristen die worden verwacht bij een middeleeuwse citadel. Er worden demonstraties gegeven met heldhaftige ridders in toernooien. Ook vinden er vogelshows plaats, die zeer indrukwekkend is en waar het publiek ook een rol in speelt. De vogelshow wordt regelmatig als indrukwekkend omschreven en kinderen krijgen vaak de kans om ook een roofvogel op de hand te krijgen. Door alle demonstraties krijg je als toerist een duidelijk beeld van het leven vroeger.

Het hart van Carcassonne is Cháteau Comtal, een kasteel uit de twaalfde eeuw. Je kunt hier mooi rondwandelen en de oude middeleeuwse versterkingen bekijken: wachttorens, uitvalspoortjes en machicoulis van waaruit men kokende olie en keien op de aanvallers worp. Ook is er de Kathedraal St.-Nazaire, met prachtige gebrandschilderde ramen.

Er zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden in de omgeving van Carcassonne, zodat een bezoekje aan deze stad prima gecombineerd kan worden met een trip naar andere mooie bestemmingen in de omgeving.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020