Excite

Roompot laat zeven nieuwe vakantieparken bouwen

  • © Getty Images
Vakantiegangers die een bezoekje aan Zeeland willen brengen, hebben straks nog meer keuzemogelijkheden voor wat betreft hun verblijf. Roompot laat namelijk zeven nieuwe vakantieparken bouwen in deze provincie. Het is de bedoeling dat deze gebouwd worden in Breskens, Renesse, Dishoek, Nieuwvliet-Bad, Ouddorp en Domburg. Een project in Cadzand-Bad is inmiddels al af.

Met het hele bouwproject is een bedrag van meer dan 600 miljoen euro gemoeid. Daarnaast levert het project voor drieduizend mensen werk op. De exploitatie van het park biedt daarnaast nog eens een baan aan 700 mensen, zo vertelt projectontwikkelaar Arcus. De provincie Zeeland is vanzelfsprekend blij met de nieuwe parken en werkt onder meer met de projectontwikkelaar samen.

De parken bieden straks samen zo'n 12.500 bedden. Als alle parken geopend zijn, levert dat ongeveer 90 miljoen euro extra op aan jaarlijkse uitgaven van bezoekers. Daarnaast kunnen de gemeentes via de parken elk jaar 2,8 miljoen euro aan toeristenbelasting innen, zo vertelt Arcus.

De bouw van de nieuwe parken wordt gefinancierd door Vastgoedbedrijf Arcus, dat ook zorgt voor de projectontwikkeling. Het is de bedoeling om de provincie Zeeland met deze parken een economische impuls te geven. Voor Zeeland is dat goed nieuws, want de eens zo bekende vakantieprovincie heeft al jaren te kampen met tegenslagen. Zo ging het bedrijf Neckerman failliet, sloten enkele fabrieken en vielen er veel ontslagen bij sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021