Excite

Rotterdam: boeiende stad

Rotterdam maakt deel uit van de Nederlandse Randstad, waar dus veel mensen en veel bedrijven zijn gevestigd. Het is een levendige stad en er gebeurt een heleboel in deze stad. Rotterdam is niet alleen een echte havenstad, maar ook een stad voor liefhebbers van sport. Je hebt er immers de Ahoy. En natuurlijk vinden er ook geregeld evenementen en concerten plaats, voor de echte cultuurliefhebbers.

Rotterdam is de enige stad met een echte skyline. Er is veel nieuwbouw te vinden. Echte historische gebouwen vind je amper in Rotterdam, omdat de meeste tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn verwoest. Er is wel een oude kerk: St. Laurenskerk. Voor mensen die dus toch nog wat historie willen zien, is deze kerk zeker de moeite waard. Ga in Rotterdam eens naar de Euromast. Je kunt vanaf hier heel Rotterdam zien. Natuurlijk ook erg bekend is de Erasmusbrug. En maak eens een rondvaart, om Rotterdam op een hele andere manier te bekijken.

Er zijn allerlei musea in Rotterdam, zoals het Havenmuseum, geheel gericht op de havens van Rotterdam. Ook leuk is het natuurhistorisch museum, het historisch museum en het oorlogs verzets museum. De musea zijn allemaal de moeite waard om te bekijken en zijn enorm leerzaam.

Rotterdam heeft ook enorm veel uitgaansgelegenheden. Je kunt lekker uit eten gaan, er zijn cafés, discotheken en bioscopen waar je terecht kunt. Rotterdam is divers, interessant en een geweldige stad om te bezoeken.

Afbeelding: Flickr account jacquelinetenhaar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020