Excite

Rotterdamse geweigerd tijdens vlucht vanwege pinda-allergie

  • © Getty Images
Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam mocht niet aan boord van een vlucht van Arkefly komen, toen bleek dat zij een pinda-allergie had. De luchtvaartmaatschappij vond het niet verantwoord om het risico te nemen. Er werden namelijk snacks met pinda's en noten uitgedeeld in het vliegtuig, zo vertelde de vrouw, Sachelle Klein, woensdag tegen het Algemeen Dagblad.

Klein was nooit eerder geweigerd voor een vlucht. Bij het boeken via het reisbureau had ze zelfs netjes aangegeven dat ze een allergie had, zodat daar rekening mee kon worden gehouden. Toen ze echter op Schiphol aan kwam, bleek dat het reisbureau dit niet had doorgegeven. Er stond in ieder geval geen melding in het systeem. Toen ze dit alsnog aangaf, mocht ze niet mee met de vlucht naar Curaçao.

Volgens de luchtvaartmaatschappij was het mogelijk dat deeltjes van de pinda's of noten in de drukcabine terecht kwamen. Het risico voor de vrouw zou hiermee te groot zijn. Als de vrouw wel mee had gevlogen, moest de catering voor alle passagiers worden aangepast en dat was op dat moment niet meer mogelijk, aldus een woordvoerder van Arkefly.

Wel heeft de reismaatschappij aangegeven het voorval te betreuren en de vrouw in ieder geval de volledige reissom van 2100 euro teruggegeven. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Eerst kreeg ze alleen een compensatie van 900 euro aangeboden en werd haar een aantal dagen later verteld dat ze alsnog naar Curaçao kon, als ze een doktersverklaring had dat ze de vlucht zou overleven. Die zou geen arts haar echter kunnen geven. Nadat Klein met haar verhaal de publiciteit opzocht, kreeg ze alsnog de volledige reissom terug.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021