Excite

Volg Route 66 en maak een historische trip

Een televisieserie, een boek, een film, een muzieklabel of een kledingmerk... allemaal dragen ze de naam Route 66. Maar het meest beroemde is toch wel de fysieke Route 66: een 3.940 kilometer lange autoweg van Chicago tot aan Los Angeles. Officieel bestaat de weg, die ook wel US66 wordt genoemd, niet meer. Maar nog steeds is de oorspronkelijke Route 66 zeker een trip waard.

Hoe ontdek je de Route 66?

Route 66 is legendarisch. De weg speelde een belangrijke rol in de jaren '30 van de vorige eeuw voor de Amerikanen die naar het westen van de Verenigde Staten trokken. Het traject werd een belangrijke verkeersader die door acht staten van de Verenigde Staten loopt: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De weg heeft ook niet voor niets de bijnaam: 'The Mother Road'. Wil je de hele route 66 afleggen? Reken dan op een lange trip.

Stippel je route uit voordat je op weg gaat

Route 66 is een trip die je meer biedt dan een mooi landschap alleen. Onderweg vind je, behalve het uitgestrekte landschap, bijzondere adressen om te stoppen: zoals authentieke wegrestaurants, museums en 'ghosttowns'. Het is handig om van te voren uit te zoeken wat voor bijzonders er op je pad komt, anders mis je misschien net dat ene historische wegrestaurant. Ook komt Route 66 niet meer voor op moderne kaarten.

Boek vooraf je overnachtingen

Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in een van de hotelketens langs de Route 66. Maar het leukste is natuurlijk om in een motel te overnachten waarin de glorieuze verleden van Route 66 herleeft. Wil je zeker zijn van een bijzondere slaapplek, reserveer dan een motelkamer voor dat je vertrekt.

Internet wijst je de weg op Route 66

Voor een succesvolle Route 66 trip moet je dus meer voorbereiden dan dat je misschien bij een andere reis zou doen. Want behalve bijzondere eetgelegenheden, motels, musea langs de route kun je onderweg ook nog interessante uitstapjes maken. Ook vinden er door het jaar heen langs het traject diverse evenementen plaats. Gelukkig heeft het moderne internet deze legendarische weg ook ontdekt en kun je je reis goed voorbereiden via historic66.com en theroadwanderer.net.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021