Excite

Royaal overnachten in Versailles

Versailles… wie kent het niet? Het paleis uit de zeventiende eeuw ligt ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Parijs en is één van de meest belangrijke toeristische trekpleisters van Frankrijk. Lodewijk de Veertiende bracht er vele nachten door, en binnenkort kunt u er misschien ook overnachten.

Er liggen plannen om een luxe hotel met meer dan 20 kamers in het paleis te realiseren. Vanuit sommige kamers zou je van het uitzicht kunnen genieten op de Orangerie, bekend om zijn bijzondere kruipplanten.

Vorig jaar heeft het Franse ministerie van cultuur een overeenkomst gesloten met het regeringsbureau voor toerisme. Hier stond dat het historisch en cultureel erfgoed van Frankrijk meer voor commerciële doeleinden benut moet worden.

Bestuursvoorzitter van het paleis Jean-Jaques Aillagon noemt het idee van een hotel ‘een baanbrekend initiatief’. Een Belgisch bedrijf is van plan het Hotel du Grand Contrôle om te bouwen tot nieuw, luxe hotel. Vroeger verbleven de financiële toezichthouders van het bouwwerk hier. Eind 2011 zouden de deuren dan open kunnen. Er is ongeveer 6 miljoen euro nodig om de renovatie van het gebouw te financieren.

Hôtel du Grand Controle is ruim 1700 vierkante meter groot, en is in erg slechte staat. Het werd ontworpen door de architect Jules Hardouin-Mansart, die persoonlijk in dienst was van Lodewijk de veertiende, en is rond 1685 gebouwd. De Belgen zullen het gebouw in elk geval voor dertig jaar huren.

Wat het straks gaat kosten om in ‘Hotel Versailles’ te logeren, is nog niet bekend. Toch, begint u maar vast met sparen…

http://www.telegraaf.nl/reiskrant/8512230/__Deel_Versailles_mogelijk_luxehotel__.html?p=15,2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020