Excite

Run op lastminutes vanwege slechte weer

  • © Getty Images
Het slechte weer van de afgelopen week heeft ervoor gezorgd dat er een run is ontstaan op lastminutevakanties naar de zon. De vakantieboekingen voor de zomer trekken deze week, ondanks de bouwvak, behoorlijk hard aan. Veel Nederlanders die in de eerste instantie niet op vakantie zouden gaan, besluiten nu toch nog even de zon op te zoeken.

Vorige week werden er in de reisbranche maar liefst 9% meer pakketreizen verkocht dan in dezelfde week van vorig jaar. Met name stranden en badplaatsen aan de Middellandse Zee deden het goed. Daar is de kans op zon - als je kijkt naar Europa - over het algemeen het grootst.

Volgens reisbrancheorganisatie ANVR werd er 27,5 procent meer reizen verkocht naar Spanje. Het aantal pakketreizen naar Italië nam met 22,5 procent toe. Ook Turkije schoot de plus in: het aantal verkochte pakketreizen voor dat land nam toe met 13 procent.

Wel moet gezegd worden dat de boekingen over het algemeen nog een beetje achterblijven op de boekingen in het zomerseizoen van vorig jaar. Volgens Frank Oostdam, directeur van de ANVR, is de branche nu bezig met een inhaalslag en is het lastminuteseizoen echt losgebarsten. Volgens hem is de kans groot dat het aantal boekingen dit seizoen zelfs nog wat hoger uitkomt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021